Specifikationer

 • Tillverkare: ASUS
 • Produkttyp: Snabb AC-router med USB och molntjänst
 • Vikt: 270 g
 • Dimensioner: Bredd 18.9 cm Djup 12.9 cm Höjd 3.6 cm
 • Hertz: 50/60 Hz
 • Volt: AC 120/230 V
 • Strömtillförsel: Extern strömadapter
 • Material: Plast
 • Syfte: RTAC51U är en snabb router utrustad med femte generationens WiFi (802.11ac). Vid 2,4 GHz når den upp till 300 Mbps medans vid 5 GHz har du möjlighet att surfa med upp till 433 Mbps hastighet. Den har kraftfulla antenner samt dubbla frekvensband
 • Färger: Svart och grå
 • Garanti: 3 år
 • Andra egenskaper: Det går att ansluta extra lagringsutrymme i USB ingången och dela innehållet med de som är anslutna till nätverket. Det finns också möjlighet till 6 st gästnätverk. ASUS har ett AiCloud som gör att du kan komma åt det du laddat upp var du än är så länge du har internetuppkoppling
kolla priset

 

Recension

Om ASUS

ASUS är ett företag från Taiwan som levererar elektroniska prylar över hela världen. Företaget startade redan 1989 och har sedan dess producerat många produkter för den moderna världen. De är världens främsta tillverkare av spelprodukter och i topp tre när det gäller notebooks. Företaget har över 17 000 anställda och har hittills fått 4 385 utmärkelser. Under 2016 så tjänade företaget ungefär 13.3 biljoner amerikanska dollar.

Om ASUS RT-AC51U

Routern är utrustad med dubbla frekvensband (802.11ac) vilket förstärker dess signal. Detta gör att du kan surfa i upp till 733 Mbp/s hastighet. Den har också en USB-port där du kan koppla in ett USB-minne för att lagra filer som du vill kunna komma åt på alla dina enheter eller dela med andra i familjen. Vill du även kunna komma åt dem utanför hemmet så finns också ASUS AiCloud där du kan ladda upp filerna som du sedan kan titta på oavsett var du befinner dig i världen. Har du behov av kunna konfigurera en VPN-server så är detta en bra router för dig, då det inte utgör något problem med denna router.

Huvudanvändning för RtAC51U

Huvudsyftet för en router är att på ett säkert sätt förmedla internet till dina enheter om det så är trådlöst eller via kabel. Denna tekniska router klarar däremot av mer än så.

ASUS AiCloud

Denna smarta funktion ger dig möjligheten att komma åt dina filer så länge du har access till internet oavsett var du än befinner dig. Både ditt hemnätverk såväl som dina filer länkas i Aicloudappen som finns tillgänglig både för Android samt med en personlig URL i webbläsaren. På detta sättet så kan du se både filmer och bilder utan att vara tvungen att belasta minnet på din enhet. Skulle du vilja streama dina filmer eller foton med vänner så kan du använda en ny router-to-router sync funktion som upprätthåller ett synkroniseringsflöde mellan användare och filer.

USB-port

Den är som tidigare sagt även utrustad med en USB – port där du kan sätt in en hårddisk och på så sätt få en server för dina filer. Du kan även koppla in en skrivare som du på så sätt lätt får tillgång till via flera enheter. Via denna smarta port så kan du också koppla in 3G/4G mobila bredband för att säkra din anslutning. Vid behov så kan du till och med ladda surfplattan eller mobiler via uttaget.

VPN-server

Om du vill få dataåtkomst och internetaccess var du än är så går de bra att att konfigurera en VPN-server. När du vill överföra data så överförs det på ett konfidentiellt och säkert sätt tack vare en PPTP – kryptering.

Produktuppbyggnad och kvalitet

Generellt sett så är det en bra produkt klassiskt bygg och av allmänt bra kvalitet som passar en vardaglig användare.

Om produktens design

Asus rt ac51 har en klassisk design i svart och grått. De två antennerna går däremot ej att ta av som på många andra av Asus modeller.

Varför bör man välja RT AC51?

Asus ac51u är en bra router för dig som vill ha en router som erbjuder lite mer än bara en trådlös och fast anslutning i vardagen. Den erbjuder nämligen möjligheten att dela filer över nätverket samt att spara filer i Asus Aicloud vilket kan vara praktiskt om du vill ha tillgång till dina filer oavsett var du befinner dig.

Produktens dimensioner och vikt

Då asus ac51 har en väldigt klassisk design så finns det inte så mycket att säga om dess vikt och storlek. Det ända som behövs tas i beräkningen är att det inte går att ta av antennerna.

Hur tar man tar man bäst hand om AC51U?

ASUS 51U torkas enklast av med en torr eller lätt fuktad trasa när den blir dammig.

Är ASUS 51U värd pengarna?

Routern är ganska billig och därmed väldigt prisvärd. Den levererar väldigt bra via ethernetkabeln men vill man ha ett riktigt snabbt wifi så ska man nog satsa på en router i en lite högre prisklass.

Fördelar:

Rt ac51 har många smarta tekniska innovationer som man kan ha nytta av. Du får en väldigt modern och smart router för en mindre slant. Den ser även väldigt snygg och modern ut med sin grå och svarta design på ovansidan och de två antennerna som sticker ut på vardera sida.

Nackdelar:

Vissa kundrecensioner klagar på att wifi-signalen är något svag. När du köper en ac51u köp då också en repeater som kan förstärka signalen om du bor i en ett hem med flera rum. Även om man kräver lite mer av sitt wifi så kan det vara värt att förstärka signalen, det är något som även märktes av när asus rt-ac51u testades.

Sammanfattning

Söker du en teknisk router som klarar av med än att bara förmedla ditt internet? Då kan du ha hittat rätt. Rtac51u är en modern och smart router som ger dig det lilla extra för en mindre slant. Du får dubbla frekvensband, en surfhastighet på upp till 733 Mbp/s. Vill du koppla in ett USB-minne så går det också bra. Ladda upp dina filer till ASUS egna AiCloud så att du har tillgång till dem vart än du är så länge du har internet. Med denna routern så kan du till och med konfigurera din egna VPN-server. Ett bra köp för vardagsanvändaren som vill ha det lilla extra.

kolla priset

 

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button