www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Argan oil hår – Hår kan bli torrt och sprött från en mängd olika faktorer i våra liv, inklusive åldrande, sjukdom, direkt solljus och dålig näring. Många människor kan dra nytta av arganoljans helande egenskaper, vilket kan gynna håret, men det kan också vara en komplett fuktkräm för hår, hud och naglar. Arganolja är naturligt framställd av arganträdet och kan hjälpa till att återställa hårbotten till en hälsosam naturlig balans så att ditt hår växer till sig, tjockare och fylligare.

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

Vi värdesätter dig som kund och därför uppdaterar vi ständigt våra produktlistor för att ge dig de bästa produkterna till de bästa priserna. Du kan lita på att vi nyligen har verifierat våra bästa produkter.

Satin Naturel Arganolja

Kolla Priset

John Masters Organics Arganolja

Kolla Priset

Loelle Arganolja Pump


The Ordinary Cold-Pressed Arganolja


SAMARKAND Arganolja

Kolla Priset

Argan oil hår – Hår kan bli torrt och sprött från en mängd olika faktorer i våra liv, inklusive åldrande, sjukdom, direkt solljus och dålig näring. Många människor kan dra nytta av arganoljans helande egenskaper, vilket kan gynna håret, men det kan också vara en komplett fuktkräm för hår, hud och naglar. Arganolja är naturligt framställd av arganträdet och kan hjälpa till att återställa hårbotten till en hälsosam naturlig balans så att ditt hår växer till sig, tjockare och fylligare.

Vad är exakt Arganolja?

Arganolja är gjord av nötter från arganträd som oftast odlas i Marocko. När du kollar flaskan med arganolja, kommer den troligtvis också att ha tillverkats i Marocko.

Arganträd är gröna höga träd som kan växa ganska stora och växer naturligt i stora skogar. Skörden av argannötter för deras olja har varit en industri i Marocko i århundraden. Inte bara Marocko drar nytta av denna bransch, men träden ger också värdefullt syre till atmosfären. Marockos arganträd skyddas av staten, så att de inte kan huggas ner för träets skull, men skörden av deras nötter är tillåten och ger en förnybar och miljövänlig resurs för skönhetsindustrin.

Arganoljan extraheras från nötterna genom kallpressningsteknik, precis som rosor skulle extraheras för att avlägsna dess dyrbara doftolja.

Arganolja hår – Hur Arganolja hjälper håret att växa tjockare

arganolja hårArganolja kan faktiskt hjälpa dina hårsäckar läka så att ditt hår växer sig fullare och friskare, som det gjorde när du var yngre. Det kan finnas många anledningar till varför en persons hår kan förtunnas över tid men ofta är ålder en faktor, dålig kost som inte inkluderar alla näringsämnen som människokroppen kräver, bakterier som orsakar skallighet, svampinfektioner och generell överstyling och färgning av ditt hår.

Arganolja innehåller organiska föreningar, såsom fettsyror, som är nödvändiga för att människokroppen ska fungera. Dessa inkluderar oljesyra, linolsyra, palmitinsyra, stearinsyra och linolenfettsyror. Denna olja innehåller också E-vitamin och andra fenoler, karotener och mer.

Andra sätt Arganolja hår bäst i test kan hjälpa ditt hår

Förutom att uppmuntra naturlig hårväxt kan arganolja hjälpa till på många andra sätt, och bäst av allt, du behöver bara göra en behandling per dag för att uppleva de maximala fördelarna.

Agerar som hårbalsam. Arganoljan kommer att mjukgöra torrt hår och hjälpa till att minska antalet torra kluvna toppar som kan bero på överstylat hår.

Låt balsamet vara kvar. Du kan också använda din arganolja som en hårbalsam som inte behöver tvättas ut. Den har en trevlig nötaktig doft och är en lätt slät olja som inte tynger ner håret.

Hårstylingprodukt. Använd en eller två droppar olja för att hålla håret på plats, och för att förhindra att spretiga och torra toppar slipper ut från ponnysvans eller annan håruppsättning under dagen. Arganoljan kommer att hålla håret fritt från fett eller pulver.

Hur man använder arganolja för att främja hårväxten

Det är verkligen enkelt att använda arganolja för att främja hårets tillväxt.

Följ instruktionerna på flaskan, om det finns några.

Använd den medföljande pumpen eller pipetten för att inte stöka till.

Använd bara en eller två droppar åt gången, istället för att hälla ut en stor mängd av olja.

Gnid in oljan i hårbotten.

Du kan använda mer olja som hårinpackning vid sänggåendet. Lämna i hårbotten i en halvtimme, eller sätt på ett hårskydd och sov med det. Schamponera ditt hår på morgonen.

Använd bara några droppar på topparna av ditt hår som en hårbehandling du lämnar kvar. Du behöver inte applicera olja på din hårbotten om du bara avser att eliminera kluvna hårtoppar.

Om du använder den som en allt-i-ett-balsam, lägg till några droppar till dina fingertoppar och arbeta från hårbotten och nerför hårstråna. Schamponera därefter ditt hår normalt.

Arganolja Köpa – köp Arganolja för att få ditt hår att växa snabbt nu

Hittills har du säkert märkt att alla fem av arganhåroljeprodukterna på denna sida är 100 % ekologiska, certifierade och innehåller inga andra ingredienser eller utfyllnadsmedel. Arganolja kommer alltid från Marocko, så om du tittar på någon annan arganprodukt som säger att den är gjord i USA, lägg den tillbaka på hyllan, då den sannolikt bara innehåller en liten procentandel arganolja.

I slutändan kommer ditt beslut att involvera vilken typ av förpackning den finns i och hur du kan få oljan ur flaskan. Även storleken på flaskan och priset kan vara en faktor.

Men du kan inte gå fel om du väljer någon av ovanstående fem arganoljeprodukter för hår. Om du har några problem med ditt hår, antingen genom torrhet, flagning, långsam eller förtunnande hårtillväxt, köp din flaska arganolja för hår nu. Snart kan du ha ett huvud fullt av mjukt glänsande hår som när du var yngre.

Skillnaden mellan kulinarisk arganolja och arganolja för kosmetisk användning
Argan olja shopping Marocko tips

Även om kulinarisk och kosmetisk Arganolja båda kommer från Argan-kärnor, är produktionsprocessen något annorlunda. Jungfru ekologisk kulinarisk olja är kallpressad från rostade argannötter medan kosmetisk olja är kallpressad arganolja från icke-rostade nötter i halvmekanisk kallpressningsmaskin.

Du kan inte använda den ätbara typen av Arganolja för arganolja ansikte och hår eller vice versa. Kulinarisk Arganolja har behaglig mild nötaktig lukt och smak. Kosmetisk arganolja har mycket subtil lukt nästan icke märkbar.

Var kan man köpa arganolja i Marocko

Det finns många alternativ. Från Souqs till kosmetiska affärer eller stormarknader. Bästa råd jag kan få dig är – köp från källan. Kvalitetscertifierad ekologisk arganolja bör kunna spåras från trädet till flaskan.

Personligen skulle jag undvika att köpa någon form av Arganolja på souqs eller från herborist eller berberapotek. Det finns hög risk för opassande lagringsförhållanden samt risk för Arganoljan är utspädd med andra oljor.

Gå, hitta en butik som är specialiserad endast i Arganolja, har ett Ecocert certifikat och personal som låter dig testa oljan på huden eller smaka den ätbara oljan. Annat alternativ är lokala Argana kooperativ som du kan besöka.

Längs vägen till Essauira och Agadir finns det bokstavligen dussintals små kooperativ som är lättillgängliga med bil. På plats är det möjligt att smaka/testa produkterna, även se tillverkningsprocessen och kolla in certifieringsdokument. När du väl har en uppfattning om god ekologisk Arganolja, lita på din näsa och smak.

Hälsofördelar med kulinarisk arganolja

På grund av högt fytosterolinnehåll har Arganolja visat sig vara effektiv för att minska inflammation och sänka nivån på dåligt kolesterol. Regelbunden användning av olja har också en bra effekt på matsmältningen och skyddar vårt kardiovaskulära system.

Använd inte kulinarisk Arganolja för matlagning vid höga temperaturer. Ätbar olja är ett bra tillägg för många rätter, både för hälsa (reducerar dåliga kolesterolnivåer) och gastronomiska skäl. Många marockaner doppar bröd i Arganolja till frukost, det är bra i sallader, smoothies.

Fördelar med att använda kosmetisk arganolja

När det gäller användning av Arganolja på huden finns det många fördelar. Generellt har Arganolja på grund av kemisk sammansättning antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Nedan är bara en kort lista över fördelar på huden. Officiellt är Arganolja utmärkt för mogen, torr hud, men är så mild att den funkar bra på i princip alla hudtyper.

Arganolja rynkor – Antiföråldrande egenskaper och bra för att bekämpa åldersprickor och pigmenteringsproblem – med regelbunden användning (och jag kan personligen bekräfta) minskar åldersfläckar, fina rynkor och linjer, förbättrar hudens elasticitet

  • Bra för att bota akne, ärr, blåmärken
  • Hjälper till att behandla dermatit och psoriasis
  • Förhindrar bristningar
  • Perfekt för insektsbett – minskar svullnad
  • Rik på omega 3 och omega 9 fettsyror som är bra för hårbehandling. Som lämna-i-balsam, reparerar kluvna hårtoppar och lägger till naturlig glans till hår
  • Perfekt som massageolja för artrit och reumatiska tillstånd och ömma muskler
  • Med regelbunden användning är huden mjukt och lystrande
  • Icke-komedogen som helt enkelt betyder att Arganolja inte blockerar porerna

Naturlig mjukgörande

Enkla sätt att se om din arganolja är oren

Nedan följer några enkla sätt att upptäcka om Arganoljan är oren och andra saker att komma ihåg på jakt efter ren arganolja i Marocko.

Leta efter Arganolja som säljs i mörka glasflaskor

Arganolja (båda typerna) ska packas i mörka glasflaskor. Solljus kan förstöra de fantastiska egenskaperna Arganolja är känd för att bryta ner sina partiklar. Håll dig borta från plast, genomskinliga flaskor, håll dig borta från oljor som utsätts för stark belysning i butikerna eller till och med utsatta i solljuset utanför. Min erfarenhet är att det är svårt att hitta Arganolja i mörka flaskor.

Kontrollera färg och textur av Arganoljan

Kosmetisk Arganolja bör vara mjuk och silkeslen, klibbig och inte för vattning. Den bör inte heller lämna ett uppenbart oljigt lager på huden efter några minuter eftersom den absorberar helt i huden. Om oljan du håller på att köpa beter sig annorlunda (oljan känner sig för klibbig och känns tung på huden, eller känns nästan som vatten) är den verkligen inte rent.

Färgmässigt är kosmetisk Arganolja gyllengul i medan kulinarisk olja är mer orange-liknande, guldbrun eller brandy-liknande färg och kan ha lite sediment längst ner. Mycket beror på rostningsproceduren.

Etiketter – Ta dig tid att läsa ingredienser på flaskan av Arganolja

Ren ekologisk arganolja bör bara ha en enda ingrediens: Argania Spinosa. Inget annat! Andra ingredienser listade är kemiska sammansättningar av olja i sig som linolsyra, oljesyra, stearinsyra, palmitinsyra, squalen, E-vitamin och så vidare. arganolja ecocert Marocko

Leta även efter tillverkningsnummer och utgångsdatum. Certifierade oljor har också certifikatnamn och nummer tryckt på etiketten. Hållbarhet på arganolja är upp till två år när den förvaras på sval, mörk och torr plats.

Kontrollera certifiering av kvalitet – Leta efter EcoCert Certificate

Du bör känna till att det finns många marknadsföringsetiketter som du kan hitta på kosmetiska produkter, som Pure Argan Oil, Made in Marocko, Produkt från Marocko, Bio Eko, men ingen av dem garanterar dig den faktiska kvaliteten och renheten av Arganolja. Seriösa tillverkare i Marocko har ECO CERT-certifikat och det är det du alltid ska kolla efter.

EcoCert är en av världens mest respekterade internationella certifieringar av ekologiska produkter. Tänk på det som en extra garanti från en opartisk tredje part att Arganoljan du har är en högkvalitativ, miljövänlig ekologisk produkt som produceras i kontrollerad ren miljö.

De har mycket strikta normer och nära tillsyn över hela produktionen av den ekologiska produkten samt regelbundna kontroller av kvalitetskontroll. EcoCert-certifierad Arganolja garanterar att oljan är ekologisk och ren och att den är skapad från Arganträd genom miljövänlig odling och skördteknik.

Färg

Premium autentisk Argan Oil är en djup gul färg, varför det har fått smeknamnet: “Marockos Flytande Guld”. Argan som är klar eller halmfärgad har sannolikt varit föremål för industriell bearbetning eller utspätt med billigare oljor. Alternativt kan olja som är mer brun än guld (och luktar mycket starkt), kanske vara kulinarisk (rostad) arganolja.

Arom

Kallpressad kosmetisk Argan med hög kvalitet har en naturlig doft eftersom den kommer från fröet/kärnan inuti argannöten. Doften beskrivs ofta som “lätt och nötig” och tolereras väl av de flesta människor, även om det kan anses vara lite för “aromatiskt” för dem med starkt luktsinne. Var lugn med att den naturliga doften av Argan kommer att försvinna när oljan har absorberats i huden. I allmänhet är de som känner till Arganolja tryggade av att oljan har smak, eftersom det är en bra indikation på äkthet och renhet.

Den mesta av Arganoljan som är tillgängliga för försäljning eller tillsatt till andra produkter är raffinerad Arganolja. Det betyder att den har deodoriserats (den naturliga doften avlägsnats genom ångbehandling). Detta gör det mer tilltalande för tillverkare av kosmetik att blanda i sina produkter. Men deodorisering gör det också lättare att både maska doften av arganfröer av låg kvalitet och förlänga tiden gammal olja kan försäljas.

Vidare är huvuddelen av Arganoljan i kommersiella produkter faktiskt industriell Argan och har extraherats med hjälp av kemiska lösningsmedel såsom hexan. Dessa typer av bearbetning minskar oljans kvalitet. Deodorisering minskar hud-hälsogörande antioxidanter med 20 % och kemisk extraktion försämrar oljekvaliteten med mer än 60 %. Så tipset här är att undvika deodoriserad och överbehandlad Argan om du vill använda den på din arganolja hud.

Textur och absorption

Premium Arganolja har en rik, tung textur på huden. Den sprider sig mycket lätt och absorberas inom några minuter. Olja av dålig kvalitet är lätt eller har en bestående glatt känsla på huden och har förmodligen blivit utspädd med en billigare olja eller överbehandlad.

Vad bör du veta mer?

Ingredienser: Ren arganolja bör anges som den enda ingrediensen på flaskan, d.v.s. 100 % arganolja eller 100 % Argania Spinosa. Inget annat. Om etiketten säger “med tillsatt Argan” eller Argan inte är listad som den första eller andra ingrediensen kommer du inte att få något värde för pengarna eftersom Argan-innehållet kommer att vara mindre än 50 %. Också termen “Marockansk olja” används ofta men det är en beskrivning för marknadsföring och inte en ingrediens. Detta gäller ofta produkter med formuleringar som endast innehåller en liten mängd raffinerad Arganolja (d.v.s. <20%) men har många tillsatta silikoner.

Förpackning: Mekaniskt pressad jungfru Argan Oil har en hållbarhet på 2 år på grund av de höga nivåerna av E-vitamin som är naturligt närvarande i oljan. Inget behov av tillsatt E-vitamin, om inte oljan är raffinerad eller sannolikt kommer spendera tid på hyllan efter utgångsdatum har passerat. Argan är dock en vegetabilisk olja och benägen att oxidera precis som olivolja. Så förpackningen är viktig. Den bästa förpackningen är mörka glasflaskor (gul, grön eller blå). Aluminiumflaskor och ogenomskinliga plastflaskor är lika effektiva mot oxidation, men kan ha ytterligare problem med utlakning och avfallshantering.

Certifieringar: Kvalitets Arganolja i Australien kommer att ha ekologiska certifieringar från Ecocert och Australian Certified Organic som garanterar att oljan har odlats, skördats, bearbetats och förpackats enligt högsta krav på ekologisk produktion. Certifiering innebär att argan-producenter och leverantörerna regelbundet granskas för att bedöma deras överensstämmelse.

Arganolja Pris

arganolja ansikteArganolja är mycket svårt att göra, arbetskrävande och det kan bara inte vara gratis. Detta är inte att säga att den dyraste Arganolja bäst i test heller. Du vill betala för ren proffs argan oil inte för omfattande marknadsföringskampanj och fancy förpackningar, eller hur?

Priset på produkten bestäms också av koncentrationen av argan på produkten. Kontrollera ingredienserna noggrant, du borde inte betala för en produkt som har en låg koncentration av arganolja. Men som jag nämnde tidigare är det bäst att använda ren arganolja utan att kemikalier och parabener tillsätts.

Luras inte av dyra hudvårdsmärken som innehåller Arganolja i botten av en lista med många andra ingredienser. Du betalar för ingenting och är faktiskt mindre effektiv på detta sätt. Vill du köpa billig arganolja som du kan lita på?

Fördelar med arganolja för hud

Skyddar mot solskador

Marockanska kvinnor har länge använt arganolja för att skydda huden mot solskador, en praxis som stöddes av en studie från 2013.

Denna studie visade att antioxidantaktiviteten i arganolja bidrog till att skydda huden mot skador från fria radikaler orsakade av solen. Detta förhindrade brännskador och hyperpigmentering som ett resultat. På lång sikt kan detta till och med bidra till att förhindra utvecklingen av hudcancer, inklusive melanom.

Du kan ta arganolja som tillskott oralt eller applicera oljan på din hud för dessa fördelar.

Fuktar huden

Arganolja används kanske mest som en fuktighetskräm. Det är därför det ofta finns i lotioner, tvål och hårbalsam. Det kan appliceras lokalt eller intagas oralt med dagliga tillskott för en fuktgivande effekt. Detta beror till stor del på dess överflöd av vitamin E, vilket är en fettlöslig antioxidant som kan bidra till att förbättra vätskeretentionen i huden.

Behandlar ett antal hudproblem

Arganolja innehåller ett stort antal helande egenskaper, inklusive antioxidant och antiinflammatoriska egenskaper. Båda bidrar till att minska symtomen för ett antal olika inflammatoriska hudproblem som psoriasis och rosacea.

För bästa arganoljan resultat, applicera ren arganolja direkt på fläckar av hud som påverkas av psoriasis. Rosacea kan bäst behandlas genom att ta orala tillskott.

Behandlar arganolja acne

Hormonal akne är ofta resultatet av överskott av talg som orsakas av hormoner. Arganolja har anti-sebum effekter, som effektivt kan reglera mängder talg på huden. Detta kan hjälpa till att behandla flera olika typer av akne och främja en mjukare, lugnare hud.

Applicera arganolja – eller ansiktskrämer som innehåller arganolja – direkt till huden minst två gånger om dagen. Du bör börja se resultat efter fyra veckor.

Slutsats

Oavsett om det används ytligt eller intaget oralt är arganolja säkert för de flesta människor att använda. Det har kraftfulla fördelar för huden tack vare flera läkande egenskaper och vitaminer som den innehåller.

Om du har använt arganolja i flera veckor, och inte ser några förändringar i det problem du försöker behandla, kan du boka in ett möte för att se din vårdpersonal. De kan rekommendera andra behandlingsalternativ – inklusive receptbelagda läkemedel – för att hjälpa till att lösa de problem du upplever.

Det är inte mycket till ingredienser när det handlar om arganolja. Du bör leta efter den renaste formen du kan hitta utan tillsatser eller konserveringsmedel. Om du vill lägga till eteriska oljor till det själv, är det bra men köp inte arganolja som redan har dofter eller andra ingredienser i den. Det viktigaste att komma ihåg är att leta efter välrenommerade varumärken och renhet av produkten.

Till sist, nu har du lärt dig vad arganolja är för något. Du har även lärt dig vad det är för ingredienser som är med i tillverkning av oljan samt vad du får för fördelar om du börjar använda dig av arganolja. Men inte bara nog med det, denna guide skapades för att verkligen upplysa konsumenten där ute som vill veta mer om pris, samt olika tips på hur du kan använda dig av oljan.

Vi hoppas därför att vi har besvarat alla frågor du haft och även att du lärt dig sådant som du inte tänkte på tidigare. Om detta är fallet så har vi uppfyllt vårt syfte med denna artikel och är väldigt glada för det.

Tack återigen för att du har tagit dig tid att läsa denna köpguide. Vi har gjort allt för att ta med all relevant information 2020 som du kan ha nytta av när du ska köpa arganolja på nätet. Har du några frågor så kontakta oss gärna.

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 24 / Genomsnitt: 4.4
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 24 / Genomsnitt: 4.4
Back to top button