www.produktexperter.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar också med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och TradeDoubler med syftet att driva trafik till andra webbsidor och att tjäna pengar på annonsintäkter och annons-länkar.

Om du vill att ditt barn ska hålla sig varmt och bekvämt är en åkpåse ett måste för dig. Dessa är speciellt utformade för att lindas runt ditt barn, oavsett om det är i en barnvagn, bilbarnstol eller i dina armar. Med en bra åkpåse behöver du inte kämpa med filtar och vinterkläder, så du sparar dessutom tid när du måste ut på språng. Spana in vårt stora åkpåse test för att hitta den bästa åkpåsen för dig och ditt barn!

BÄST I TEST
4.6 / 5
Denna mysiga åkpåse är konstruerad för en universell passform och samtidigt hålla din bebis varm under de kallaste dagarna. Den kan tvättas i maskin och har ett bekvämt foder.

Fördelar

 • Universalsele passar de flesta barnvagnar
 • Stilig och finns i flera färger
 • Tillverkad av kvalitetsmaterial
 • Jättevarm

Nackdelar

 • Remmen är lite kort
 • Kan ta tid att få rätt passform
NÄST BÄST
4.5 / 5
Denna dunfyllda åkpåse håller din bebis varm och bekväm under det kallaste vädret. Den finns i flera snygga färger och är lätt att använda och installera med en universell passform.

Fördelar

 • Enkel att installera och använda
 • Mycket varmt även i det kallaste vädret
 • Snygg utvändigt

Nackdelar

 • Pälsen täcker inte barnets huvud - den är bara till för utseendets skull
 • Fläckar kan vara svåra att få bort
MEST PRISVÄRT
4.4 / 5
B.O.Z.Z. är en prisvärd åkpåse fodrad med fleece för komfort och värme. Den innehåller justerbara knappar för att hålla ditt barn bekvämt i en barnvagn.

Fördelar

 • Byggd för att vara universell till alla barnvagnar
 • Tillverkad av snygg kvalitets fleece

Nackdelar

 • Inte så lätt att rengöra
 • Knappfunktionen kan vara tidskrävande
BÄSTA PREMIUM
4.6 / 5
Denna Voksi åkpåse är utformad att växa i takt med din bebis och kan användas i åratal. Vi älskar den lyxiga stilen och den supermysiga insidan; ditt barn kommer att hålla sig varmt och bekvämt året runt.

Fördelar

 • Mycket bekväm och enkel att använda
 • Vattentätt yttre skal
 • Nedre dragkedja ger enkel åtkomst till fötterna

Nackdelar

 • Passar inte alla barnvagnar
 • Kardborrfästen är inte optimala
MEST BEKVÄMA
4.6 / 5
Denna snygga åkpåse finns i 7 olika färger. Den är vind- och vattentät för användning under de hårdaste vintrarna.

Fördelar

 • Snygg utsida i hög kvalitet
 • Anpassad passform för Emmaljunga barnvagnar

Nackdelar

 • Är inte universell

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

UPPDATERINGAR AV INNEHÅLL:

För att få den bästa shoppingupplevelsen online ser vi till att konstant kontrollera våra produkter och priser för att ge dig endast alternativ av högsta kvalitet. Du kan lita på våra val.

Köpguide

Köpguide_footmuff_SE

Nu när du vet att du behöver ha en åkpåse, hur ska du då välja den bästa åkpåsen? Vi har sammanställt en snabbköps-guide och ett åkpåse test för att ge dig både för- och nackdelar med de presenterade åkpåsarna. Läs vidare så att du ska kunna göra det rätta valet och välja den bästa åkpåsen och hitta en åkpåse bäst i test!

Vad är en åkpåse?

En åkpåse är ett universellt tillbehör för små barn som är utformade att lindas runt dem som en sovsäck när de är i en barnvagn eller bilbarnstol. De är bra för att hålla barnet varmt i alla slags väder, utan att behöva bråka med vinterkläder, stövlar och handskar.

De är vanligtvis fodrade med ett isolerande material som fleece eller ull, med ett vatten- och vindtätt yttre skal. Barnet håller sig både varmt och bekvämt, och till skillnad från en filt kommer åkpåsen inte att glida av eller behöva justeras när du är på språng.

Varför är en åkpåse bättre än en vanlig filt?

Åkpåsarna är utformade för att läggas innanför vagnen utan obekväm stoppning. Som du säkert vet, glider filtar av och stannar aldrig precis där du vill ha dem. Med en åkpåse håller din bebis sig varm utan att du behöver oroa dig att den ska glida av eller att barnet utsätts för kylig luft.

Varför är det bra att ha en åkpåse?

Åkpåsar kan vara mycket användbara:

 • De är mångsidiga
 • Åkpåsar är bekvämare och lättare att använda än filtar
 • Barnet kan röra på sig fritt och håller sig varm från topp till tå
 • Bra alternativ för resor – att flytta från bil till barnvagn är superlätt
 • Finns i många olika alternativ; för uppvärmning under vintern, och vaddering under sommaren – vissa har löstagbara lager för alla årstider
 • Säkra att använda eftersom de stannar på plats.

Vad ska du tänka på när du väljer ut den bästa åkpåsen?

Innan du gör ditt val, var noga med att ta hänsyn till vissa saker som storlek, material och kompatibilitet. Se till att du hittar rätt åkpåse för just dig och ditt barn. Kolla gärna in några åkpåse test och jämför.

Storlek

Kom ihåg att kontrollera storlekstabellerna för att få rätt åkpåse till ditt barn. De flesta finns i tre storlekar, men vi rekommenderar att du letar efter en justerbar åkpåse som kan användas från nyfödd upp till förskoleåldern. Dessa modeller har dragkedjor som kan justeras när barnet växer.

Material

Du bör välja material som är bäst för din lokala miljö. Om du bor där det är kalla, hårda vintrar vill du gärna hitta en åkpåse med ett mysigt lammskinnsfoder eller annat välisolerat material. Men i ett varmare klimat kan du använda en med fleece året runt.

Utsidan ska helst vara vatten- och fläckresistent. Nylon eller polyester är bra alternativ. Vi gillar material som kan tvättas i tvättmaskin.

Se till att tillverkaren använder barnsäkra material som uppfyller alla regler för brand.

Lätt att rengöra

Som vi nämnt, gillar vi ett yttre skal som är lätt att rengöra och är resistent mot fläckar. Bebisar har en tendens att kladda, och det finns ingen anledning att ha en snygg åkpåse som inte blir ren. Leta gärna efter modeller som kan tvättas i maskin eftersom du vill att den ska vara så enkel som möjligt att rengöra.

Användarvänlighet

För användarvänlighet rekommenderar vi att du hittar en åkpåse med dubbla dragkedjor för enkel åtkomst och universalsele-system som fungerar med de flesta barnvagnar och bilbarnstolar.

Leta också efter en åkpåse med separat dragkedja på undersidan så att du kan komma åt ditt barns fötter för bättre komfort och tillgänglighet.

Kompatibilitet

Storlek

Vissa åkpåsar är utformade för att vara kompatibla med barnvagnar som är tillverkade av samma företag. Det här är jättebra om du lyckas hitta ett matchande set – men vi föredrar universella åkpåsar som blir mer kompatibla i längden och är bra om du behöver låna någon annans barnvagn eller bilbarnstol. Ju mer mångsidig din åkpåse är, desto mer kommer den att komma till användning.

Leta efter en åkpåse som är kompatibel med din barnvagn och bilbarnstol.

Temperaturvärde

Om det är möjligt, kolla upp temperaturvärdet för åkpåsarna du tittar på. Precis som med vinterjackor och sovsäckar har åkpåsar ofta specifika värden för att låta dig veta om de fungerar bra i ditt klimat.

Leta också efter åkpåsar med dragkedja och ventilation som gör att du kan använda dem i olika temperaturinställningar.

Tips att tänka på

När du köper en åkpåse är det några saker du bör tänka på:

 • Ha alltid med en mössa och vantar.
 • Medan du är på språng behöver din bebis minst ett lager mer kläder än vad du gör.
 • Kontrollera om barnet är överhettat. Titta på ditt barns ansikte och hals för att se om barnet verkar vara svettig. De flesta åkpåsarna har möjlighet att öppnas upp eller ta bort ett lager för att kyla av barnet;
 • Undvik den tjocka vinterjackan. En sak som är bra med en åkpåse är att du kan låta ditt barn röra sig fritt och undvika den tunga jackan som behöver tas av och på hela tiden.
 • Spänn fast! – Var noga med att justera remmarna på din barnvagn och bilbarnstol så att åkpåsen sitter säkert.

Vad barnet ska ha på sig i en åkpåse

Klä din bebis efter vädret utanför åkpåsen om ni planerar att leka ute. Vi föreslår att du har barnets jacka löst inuti åkpåsen och bara tar på den efter behov.

Om du planerar att vara inomhus är en lätt tröja tillräckligt, medan åkpåsen håller din bebis varm och skön när du är ute på språng!

När barnet sover

Tänk på att klä din bebis i ett extra lager mer än vad du själv skulle burit, för att hållas bekvämt. Vid tupplur är det inte nödvändigt att lägga till ytterligare kläder. Barnet ska ha det varmt och bekvämt inuti åkpåsen.

När ni är ute på promenad

Ta på en varm tröja eller jacka baserat efter dagens väder, särskilt om din lilla skulle vilja sitta upp. Täck alltid över barnets huvud med en hatt eller mössa.

Bästa Åkpåse-tillverkarna

Det finns många tillverkare av babyprodukter där ute, men vi tycker att dessa erbjuder konsekvent kvalitet gång på gång. Vi rekommenderar att du köper din nästa åkpåse från en av dem.

Britax

Britax har tillverkat barnvagnar och andra babyprodukter sedan 1966 med säkerhet som högsta prioritet. Deras europeiska produkter är av högsta kvalitet och dem använder de säkraste materialen.

Emmaljunga

Emmaljunga är en svensk tillverkare som har tillverkat barnvagnar sedan 1925. Deras anspråk på berömmelse är att de erbjuder handgjord kvalitet baserad i Europa och är stolta över sin stil och säkerhet.

B.O.Z.Z.

Detta märke erbjuder snygga foder för barnvagnar med fokus på lammskinn och kvalitetsmaterial för värme och skönhet.

Voksi

Voksi gillar att fokusera på produkter som passar den skandinaviska livsstilen och har tillverkat barnprodukter i över 30 år.

Elodie Details

Elodie är relativt ny tillverkare som började tillverka produkter 2005, när grundaren till företaget fick sin dotter Elodie. De fokuserar på att skapa vackra, funktionella produkter för barn runt om i världen.

Slutsats

Nu när du vet att du behöver ha en åkpåse av kvalitét och tagit det av vårt åkpåse bäst i test,  hoppas vi att du nu känner att du har all information du behöver för att hitta den bästa åkpåsen för dig och ditt barn. Lycka till med att hålla värmen när årstiderna skiftar!

VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button