Fördelar

  • 5 olika rörelser – hitta din bebis favorit
  • Kontrolleras med en app
  • Har lugnande ljud och det går även att spela upp ljud från din mobil

Nackdelar

  • Högsta priset hittills
4.0 / 5
4moms MamaRoo 4.0

DÄRFÖR SKA DU LITA PÅ OSS

Vårt mål är att ge dig marknadens allra bästa produkt! Därför jobbar vårt team hårt med att göra en noggrann research innan vi publicerar de bästa produkterna. Läs mer

För att upprätthålla vår 100%-iga objektivitet tar vi aldrig emot pengar, produkter eller någon annan form av ersättning för vår analys!

Översikt

Om du behöver den mest pålitliga och robusta väderstation som finns och som inte är skapat för proffs så är Davis Vantage Vue ett oslagbart alternativ. Den är verkligen inte billig, men dess prestanda var konsekvent och enastående exakt i tester, vilket gör att den är värd varenda krona för jordbrukare, trädgårdsmästare, väderentusiaster och andra användare som behöver få pålitlig och precis data. Den samlar in mycket mer information än sina konkurrenter och den oslagbara uppkopplingsräckvidden på 300 meter gör att du kan placera Vantage Vue exakt där du vill ha den.

Medan de flesta väderstationer för hemmabruk uppdaterar sin data med några minuters mellanrum, gör Vantage Vue det med 2,5 sekunders mellanrum. Det gör att den även registrerar den mildaste bris eller förändring i temperaturen. Mängden data som samlas in är också utan motstycke. Naturligtvis får du information om temperatur och luftfuktighet inomhus och utomhus, barometertryck, vindhastighet och vindriktning. Men förutom det så informerar den här lilla stationen också om regn, daggpunkt, vindnedkylning, månfaser och så vidare. Den ger dig också en väderprognos och du kan ställa in upp till 22 olika alarm som varnar dig om extrema förändringar i vädret. Du kan dessutom köpa extra sensorer för att mäta summan av avdunstning, solstrålning och UV-index.

Davis Instruments Vantage Vue DAV-6250EU

Konstruktionskvaliteten är också imponerande. Allt-i-ett sensorn använder solenergi, men har batterier för backup – på så vis fortsätter den att leverera data även under molniga dagar. En strålningssköld skyddar termometern från överhettning och ser till att mätningarna är exakta även i direkt solljus. I tester var även regnmätningen exakt, också under kraftiga skyfall, vilka vanligen får billigare väderstationer att visa fel. Vantage Vues prognoser är också mer exakta än konkurrenternas, eftersom den använder sig av 10 olika variabler.

Vantage Vue är trådlös och inomhuskonsolen kan gå på nätström eller 3 C-batterier (ej inkluderade). Det är möjligt att ställa konsolen på ett bord eller hänga den på en vägg. LCD-skärmen i 80-tals design kanske inte är så sofistikerad och mängden data på skärmen kan verka överväldigande för en nybörjare i väderstationer. Men när du väl tar dig förbi designproblemen så kommer du att uppskatta hur detaljerad och praktisk konsolen är, eftersom den kan visa inte bara aktuella utan också historiska data. Det finns 10 tydligt rubricerade funktioner och fyra piltangenter som förenklar inställningen. Knappsatsen lyser i mörkret och skärmen är bakgrundsbelyst vilket ger bättre läsbarhet

Att ställa upp och installera Vantage Vue kräver visserligen en del tid och uppmärksamhet. Du behöver montera ihop sensoruppsättningen och fylla i en del data såsom din latitud, longitud och höjd över havet i konsolen. Men Davis hemsida erbjuder utmärkta instruktionsvideor och de flesta användare upplever inga problem. Ägare till denna väderstation rapporterar också att kundservicen svarar bra och är professionell i de flesta fall där det uppstår problem. Själva konstruktionskvaliteten är superb eftersom all elektronik är helt täckt och tät, vilket ger bra skydd mot korrosion och extremt väder.

Vantage Vues största svaghet är att du måste köpa en WeatherLink add-on för att kunna logga den insamlade datan online eller få tillgång till den via en app eller dator. När man beaktar hur dyr denna väderstation är så verkar det konstigt att den inte kan kommunicera direkt med en nätverksansluten hub. Priset, och den mer komplexa installationen, kanske också gör att Vantage Vue är för avancerad för en vanlig husägare. Men för den som behöver pålitlig och extremt exakt data så finns det ingen bättre väderstation.

Köpguide för väderstationer

Om vi har ett överflöde av väderprognoser och appar tillgängliga, hur kommer det sig att vi fortfarande står oförberedda inför svåra meteorologiska förhållanden? Saken är så att din app får sin data från en station som kan finnas flera kilometer bort från den plats där du befinner dig. Det kan också finnas en betydande försening från att data registrerats tills man tolkat den och kan publicera en prognos. Därför är en del avvikelser ofrånkomliga.

vaderstation av display

Back to top button