Airfryer är ett perfekt verktyg för att skapa smakrika och välsmakande rätter fulla av näringsämnen. Recept med luftfriterad fisk är enkla att göra, kräver minimalt med ingredienser och har en underbart krispig konsistens. I våra tester stekte vi mycket i luften och upptäckte hur matlagningen varierar mellan olika modeller. Läs varecensioner av airfryer för att få veta mer. Nu låt oss börja laga maten!

Tips för tillagning av fisk i airfryer

Tips för tillagning av fisk i airfryer

  • Skär stora fiskbitar i mindre bitar så att de tillagas snabbare och jämnare.
  • Lämna utrymme mellan varje bit, eftersom att överfylla korgen kan leda till att fisken ångas i stället för att bli knaprig.
  • Om du använder en sprayolja kan du täcka fisken med ett tunt lager olja för att ge smak och undvika att den fastnar.

Recept på torsk i airfryer

Med det här enkla torskreceptet kan du göra en hälsosam och smakrik fiskrätt på nolltid! Allt du behöver är en airfryer, några enkla ingredienser och mindre än 30 minuter.

Recept på torsk i airfryer

Ingredienser

  • 4 torskfiléer (~170 g)
  • 2 matskedar olivolja

Notera: Du kan också använda rapsolja eller en annan vegetabilisk olja.1 tesked vitlökspulver

  • 1 tesked paprika
  • Salt och peppar, efter smak
  • Citronklyftor, som garnering (valfritt).

Notera: Du kan byta ut kryddorna mot de kryddor som du tycker om.

Instruktioner

  1. Förvärm airfryern till 190 °C.
  2. Pensla fiskfiléerna med olivolja.
  3. Blanda vitlökspulver, paprika, salt och peppar i en skål.
  4. Strö kryddblandningen jämnt över fisken.
  5. Placera torskfiléerna i airfryerns korg och tillaga dem i 10-12 minuter. Vänd dem efter halva tiden vid 5-6 minuter.
  6. När fisken är klar tar du ut den ur airfryern (vi rekommenderar att du använder en tång).
  7. Servera fisken varm med citronklyftor och njut!

Recept på lax i airfryer

Luftfritering är ett perfekt sätt att tillaga läcker, saftig lax med en krispig utsida. Med det här receptet kan du skapa laxrätter av restaurangkvalitet i ditt eget kök.

Recept på lax i airfryer

Ingredienser

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 2 matskedar olivolja
  • Salt och peppar efter smak

För servering (valfritt):

  • 2 matskedar citronsaft
  • 2 vitlöksklyftor (hackade eller rivna)

Notera: Du kan tillsätta örter eller kryddor till laxen, t.ex. dill, timjan, paprika och andra favoriter.

Instruktioner

  1. Förvärm airfryern till 175 °C.
  2. Lägg laxfilén på en tallrik och pensla den med olivolja.
  3. Krydda fisken med salt och peppar efter smak. Gnid in kryddorna i laxen på båda sidor.
  4. Placera laxen i airfryerns korg med skinnsidan nedåt (om den har skinn kvar). Tillaga i 8-10 minuter eller tills fisken lossnar lätt med en gaffel.
  5. Medan laxen luftfriteras blandar du citronsaft och hackad vitlök i en liten skål.
  6. Skeda vitlöks- och citronblandningen över den tillagade laxfilén.
  7. Servera genast med dina favorittillbehör och njut!

Recept på panerad fisk i airfryer

Det här receptet på panerad fisk i airfryer är ett enkelt och gott sätt att njuta av en klassisk fiskrätt. Den krispiga gyllene skorpan passar perfekt ihop med fiskens mjuka konsistens och delikata smak. Nu börjar vi!

Recept på panerad fisk i airfryer

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé (torsk, kolja eller annan vit fisk efter eget val)
  • 60 g vanligt mjöl
  • 1 tesked vitlökspulver
  • ½ tesked havssalt
  • 2 ägg
  • 4 matskedar panko
  • 2 matskedar olivolja eller vegetabilisk olja

För servering (valfritt):

  • Klyftor av citron
  • Tartarsås

Notera: Du kan tillaga antingen färska eller frysta fiskfiléer (upptinade).

Instruktioner

  1. Förvärm airfryern till 190 °C.
  2. Blanda mjöl, vitlökspulver och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan.
  3. Knäck äggen i en anna medelstor skål och vispa tills de är skummiga. Ställ åt sidan.
  4. Lägg pankobrödsmulorna i en tredje medelstor skål.
  5. Doppa varje fiskbit en efter en i mjölblandningen, sedan i det uppvispade ägget och därefter i panko. Placera slutligen filéerna på en ren tallrik.
  6. Ringla olivolja över fiskens ovansida och gnugga lätt så att varje bit blir jämnt täckt. Notera: Du kan också använda en sprayolja för att underlätta detta steg.
  7. Lägg fiskfiléerna i airfryern och tillaga dem i 10-12 minuter eller tills de är gyllenbruna, vänd dem en gång efter halva tillagningstiden.
  8. Servera med en citronklyfta och tartarsås för att doppa i. Njut!
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
VAR GOD BETYGSÄTT DENNA ARTIKEL:
Totalt: 0 / Genomsnitt: 0
Back to top button